Но тя е била в годишен отпуск по това време, не би ли трябвало да й ги дадат след изтичане на отпуската, както ако се случи почивен ден, се взема първите работни дни?
Здравейте! Ще съм благодарна ако някой може да ми съдейства за разясняване на казус.. дядо ми почина на 08.08, в това време майка ми беше в отпуск. Полагат ли й се двата дни за смърт на родител след изтичане на отпуската й?
Много Ви благодаря, че внесохте яснота по моя казус :)
Благодаря Ви много за отговора! Т.е. мога да се успокоя, че все пак ще взимам майчински :)
- Друго, което ме интересуваше е за болничните листове, когато ми ги изготвят нещо по-специфично има ли или се попълват стандартно?

Благодаря още веднъж! Радвам се, че го има този форум :)))
Здравейте! Имам следния казус и се надявам тук да намеря отговора, т.к. ми писна да ходя по институции и никой нищо да не ми обяснява.. та ситуацията е следната: до 10.2016г. бях на ТД и съм използвала пълния срок на майчински + неплатен отпуск, след което имам 1 м. стаж в друга фирма и 8 м. на борса. След като приключи срока на борсата започнах да се самоосигурявам на свободна професия, т.е. от 08.2017г. до момента, като покривам всички рискове - пенсия, общо заболяване и майчинство. Предстои ми скоро болничен за 45 дни преди раждане, след което трябва да изляза в майчински. Та, въпросът ми е дали тези 8 м. на борса се признават за обезщетенията по майчинство, т.к. след направена справка в системата на НОИ излиза, че се покрива само за пенсия, или ще трябва да довнасям за тези месеци /има ли изобщо такава опция/, декл.7 ли ще трябва да подавам в НАП.. изобщо... не са ми ясни нещата :(

Ще съм много благодарна на отзовалите се!